Externe Harde schijven

Een externe harde schijf is een klein draagbaar kastje waar je (buiten je pc of laptop) computerbestanden in op kunt slaan. Deze harde schijven bieden veiligheid voor je bestanden, zorgen ervoor dat je altijd een back-up hebt van je bestanden en bieden je de mogelijkheid om je bestanden gemakkelijk te transporteren naar een andere mediadrager.

Waarvoor gebruik ik een externe harde schijf?

In veel gevallen dient de pc of laptop als opslag voor belangrijke en/of dierbare bestanden. Dit kunnen foto’s of video’s zijn, wachtwoorden, bankzaken, maar ook simpelweg belangrijke documenten waarvan je absoluut niet wilt dat ze verloren gaan. Om het verloren gaan van bestanden te voorkomen is het verstandig om regelmatig een back-up te maken. Dit wil zeggen een kopie maken van je belangrijke bestanden en deze op een andere plaats bewaren. Hier leent een externe harde schijf zich uitstekend voor. Wanneer je een kopie van je bestanden plaatst op de harde schijf, staan je bestanden altijd nog op een veilige plaats mocht er onverhoopt iets met je pc of laptop gebeuren.


per pagina

Het gemak van een externe harde schijf

Een externe harde schijf biedt veiligheid, betrouwbaarheid en gemak. Dat een externe harde schijf gebruikt kan worden als ideale locatie voor een back-up, dat staat in de alinea hierboven uitgelegd. Buiten deze functie, biedt de harde schijf ook gemak. Namelijk het gemak om bestanden eenvoudig te transporteren naar een andere locatie (pc/laptop of andere mediadrager). Je sluit simpelweg de externe harde schijf aan op je plc/laptop, laadt de gewenste bestanden er op, ontkoppelt het apparaat en sluit het vervolgens op een ander media-apparaat aan. Ideaal om bestanden van A naar B te transporteren.

Verschillende soorten externe harde schijven

Yorcom biedt veel soorten en maten aan externe harde schijven. Deze harde schijven variëren in opslagcapaciteit, omvang, merk, fysieke omvang en bufferomvang. Afhankelijk van de soort bestanden die je op wilt slaan in het geheugen van de harde schijf, biedt Yorcom de geschikte harde schijf.

Een externe harde schijf online bestellen

Bij Yorcom kun je jouw externe harde schijf snel en gemakkelijk online bestellen. Wanneer je een keuze hebt kunnen maken en de juiste externe harde schijf hebt gevonden, kun je deze in jouw online winkelmandje voegen. Wanneer je de bestelling plaatst voor 17:00, ontvang je de harde schijf de volgende werkdag in huis.

Meer informatie

Heb je vragen over onze externe harde schijven of over onze website? Aarzel niet en neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord en helpen je verder. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen op 010 44 55 400 of ons een e-mail sturen. Afhankelijk van je vraag willen wij je verwijzen naar het juiste mailadres, deze vind je op onze contactpagina.